Huntelaar: "Ik ga niet zitten klagen"

Maarten (rubbereend)

Klaas-Jan Huntelaar kreeg in 2013 voor het eerst in zijn loopbaan te maken met een zware blessure. Sinds maart speelde hij maar zes competitieduels voor Schalke 04.

"Ja, dat is iets nieuws voor me. Ik ben in mijn loopbaan nooit zo lang geblesseerd geweest. Dat is wennen", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De dagen voelen meer als echte werkdagen. Dat maakt het anders dan gewoon voetballen. Testen, behandelen, fitness, weer een test, nog een behandeling."

De dagen zijn volgens Huntelaar intensiever en drukker dan normaal. "Je gaat 's ochtends naar de club en rijdt pas aan het eind van de dag weer terug. Voor het eerst voel ik me iemand die gewoon elke dag naar zijn werk gaat. Natuurlijk is voetballen leuker, maar ik vind dat niet iets om over te gaan zitten klagen. Ik ben gelukkig niet depressief geweest of zo. Totaal niet. Ik richt me gewoon op wat er moet gebeuren."

Jens Keller, de coach van Schalke 04, sprak onlangs al de hoop uit dat Huntelaar bij de herstart van de Bundesliga weer kan spelen. "De medische staf bekijkt het stap voor stap, maar eind deze maand of begin februari is het doel om terug te keren", vertelt de 30-jarige spits. "Ik las wat tegenovergestelde berichten, maar meegaan op trainingskamp (in Qatar, red.) is nooit aan de orde geweest."

Sinds zijn laatste blessure, opgelopen in oktober, gaat het herstel volgens Huntelaar volgens schema. "Ik wil niets liever dan weer lekker voetballen, maar des te lekkerder is het als het balletje er straks weer invliegt. Daar verlang ik wel echt naar, ja."