Maaskant wordt veldtrainer in MLS

Pino112

Robert Maaskant vervolgt zijn trainersloopbaan in de Verenigde Staten. De 44-jarige trainer gaat aan de slag in de Major League Soccer bij Columbus Crew.

Maaskant gaat in de MLS samenwerken met technisch directeur en hoofdtrainer Gregg Berhalter. De voormalige trainer van onder meer RBC Roosendaal en NAC Breda gaat aan de slag als assistent en veldtrainer.

"Ik ken Gregg nog van FC Zwolle", vertelt Maaskant in gesprek met De Telegraaf. "In een telefoongesprek dat ik met hem voerde, kwam naar voren dat Columbus Crew nog iemand zocht en daar is dit uit voort gekomen."

Maaskant is gewend om als hoofdtrainer aan het roer te staan. Dat hij nu een andere functie krijgt, vindt de coach geen probleem. "Het werken op het veld vind ik het leukste en dat is wat ik ga doen. De komende maand zit ik in Florida. Dat is niet verkeerd. Ik kijk uit naar het leven in Amerika met mijn gezin", aldus Maaskant.

Maaskant was eerder al werkzaam als trainer in de Verenigde Staten. In de zomer van 2012 was hij korte tijd trainer van Texas Dutch Lions, waarna hij bij FC Groningen aan de slag ging.