Cocu niet verbaasd over 'ingekakt' PSV

Sjors (Sj0rSz)

Na een flitsende start aan het begin van het seizoen staat PSV na achttien wedstrijden op de zevende plaats in de competitie. Bovendien is de ploeg al uitgeschakeld in de strijd om de Europa League en de KNVB beker.

Trainer Philip Cocu is niet verbaasd over het feit dat zijn ploeg is ingekakt. Hij noemt het zware ritme in de eerste helft van het seizoen als één van de oorzaken. "Toen ik achttien, negentien was, speelde ik bij lange na niet zo veel als deze jongens tegenwoordig", aldus de coach aan Voetbal International. "En dan sluiten veel spelers ook nog aan op een hoger niveau dan ze gewend waren. Dat is heel pittig."

Daarnaast is Cocu van mening dat zijn selectie goed met het grote aantal wedstrijden is omgegaan. "Maar je zag op sommige momenten dat ze het zwaar hadden. Vaak in de wedstrijd na een Europa League-duel. Dat was niet verrassend. Het komt omdat het voor veel spelers nieuw is."

Tot slot baalde Cocu van het feit dat zijn ploeg niet meer actief is in de Europa League. "De beste manier om te wennen aan het zware ritme is veel wedstrijden spelen."