Dennis Bots verfilmt jeugdthriller Vals

Borizzz

De jeugdthriller Vals van Mel Wallis de Vries uit 2010 wordt verfilmd. Dennis Bots, bekend van Achtste-Groepers Huilen Niet en Anubis en het Pad der Zeven Zonden, neemt de regie op zich, met een scenario van Alexandra Penrhyn Lowe. Dat laat coproducent Phanta Film woensdagochtend weten. Vals werd in 2012 al bekroond tot beste jeugdboek en won de Prijs van de Jonge Jury.

Het verhaal draait om vier vriendinnen die een gezellig weekendje plannen in de Ardennen. Hun vakantiehuisje raakt echter ingesneeuwd, waardoor de meiden ineens wel heel dicht op elkaar moeten zitten. En dan verdwijnen ze, een voor een.

"In Vals heeft Mel Wallis de Vries alle ingrediënten voor een spannende thriller bijeengebracht", zegt Bots. "Toen ik werd gevraagd om dit boek te verfilmen, was ik gelijk verkocht. In Nederland zijn er nog niet veel jeugdthrillers gemaakt en ik sta te popelen om mijn tanden hierin te zetten!"

De 39-jarige Bots is momenteel bezig met de opnames van het drama Oorlogsgeheimen, dat dit najaar verschijnt. Achtste-Groepers Huilen Niet uit 2012 viel nationaal en internationaal in de prijzen en sleepte onder meer de publieksprijs op het Nederlands Film Festival in de wacht, evenals prijzen in Canada, India en Brazilië.

De opnames van Vals gaan eind dit jaar van start. De première staat gepland voor volgend jaar.


Dennis Bots verfilmt jeugdthriller Vals (Foto: Novum)