Sunderland neemt voorsprong op Man United

Frank (franklop)

Sunderland heeft woensdag Manchester United een gevoelige nederlaag toegebracht in de League Cup. De eerste wedstrijd in de halve finale werd door de Black Cats in eigen huis met 2-1 gewonnen. De return op Old Trafford staat over twee weken op het programma. De andere halve finale gaat tussen Manchester City en West Ham United.

Sunderland zette een weinig geïnspireerd spelend United tijdens de eerste helft goed vast op eigen helft. Toch leken de bezoekers bij een zeldzame aanval op voorprong te komen. Adnan Januzaj schoot eerst tegen Ryan Giggs aan en in de rebound raak. Giggs stond echter buitenspel en dus ging de goal niet door.

Op slag van rust werd het 1-0 voor Sunderland via een eigen doelpunt van diezelfde Giggs, maar vlak nadat de tweede helft in gang was gefloten kopte Nemanja Vidic de gelijkmaker binnen. Sunderland ging toch met de zege aan de haal via een veelbesproken strafschop. Tom Cleverley hield Adam Johnson lichtjes vast, maar kreeg na overleg tussen scheidsrechter Andre Marriner en zijn assistenten toch een penalty tegen. Fabio Borini schoot die onberispelijk binnen.

Voor United is het de derde nederlaag op rij en ook de derde keer met 2-1. Sinds 2001 stapten de Red Devils niet vaker meer dan twee keer op rij met een nederlaag van het veld.