Williams blij met regelwijzigingen

DenS (Dennis)

Het team van Williams hoopt dit jaar een grote sprong vooruit te maken. Onder andere door het technisch leiderschap van Pat Symonds en de overstap naar motoren van Mercedes is de kans op progressie aanwezig. Ook door de ingrijpende regelwijzigingen verwacht het Britse team 2013 achter zich te kunnen laten.

"De nieuwe reglementen komen ons erg goed uit, want zonder was het stukken moeilijker geweest om flinke vooruitgang te boeken. Ik denk niet dat de pikorde drastisch zal veranderen, maar het geeft de teams die meer dan een seconde achterstand hadden wel de gelegenheid om goed te kijken naar wat ze anders kunnen doen. Dat proberen wij ook te doen. Afgelopen jaar stond volledig in het teken van het meeste uit onze middelen halen en de regels voor dit seizoen omarmen." aldus vice-teambaas Claire Williams.

Williams is ook blij met de komst van Felipe Massa: "Een van de dingen waar we enorm enthousiast over zijn is zijn gedrevenheid om te helpen bij de wederopbouw van dit team. Dat is precies wat we wilden. We verwachten van hem niet alleen dat hij op de circuits presteert, maar ook dat hij regelmatig een bezoek brengt aan de fabriek om de engineers te stimuleren en te helpen. En zo is Felipe ook. Hij wil zijn armen uit de mouwen steken en een integraal deel van het team uitmaken."

Williams is het afgelopen seizoen teleurstellend als 9e geëindigd in het kampioenschap.