[Upd] Vitesse: Wel visum Mori aangevraagd

Olga Kroeders

Vitesse heeft geen visum voor Dan Mori aangevraagd om de Verenigde Arabische Emiraten binnen te komen. Dat heeft de ambassade van het Arabische land in Den Haag dinsdag bekendgemaakt. De ambassade volgt de ophef rond de Israëlische voetballer naar eigen zeggen met interesse.

Mori mocht niet mee op trainingskamp met Vitesse omdat de VAE het land Israël niet erkent. Dat kreeg de Arnhemse club zaterdag te horen terwijl de ploeg zondag af zou reizen. Daarop werd Mori thuisgelaten, wat de Arnhemmers op veel kritiek kwam te staan.

Trainer Peter Bosz noemde de situatie tegen de NOS 'verschrikkelijk'. "Iedereen is hier teleurgesteld en boos over. Maar we kunnen niet zo veel doen." Vitesse won dinsdag in Abu Dhabi met 3-2 van VfL Wolfsburg. Mike Havenaar, Lucas Piazon en Giorgi Chanturia zetten Vitesse op 3-0. Bas Dost deed met twee treffers in de slotfase nog iets terug voor de Duitsers.

Update 20.24 uur

In een reactie aan Voetbal International heeft Vitesse laten weten dat ze wel een visum hebben aangevraagd voor Dan Mori. "Op het moment dat duidelijk was dat we naar Abu Dhabi zouden gaan, hebben we bij het consulaat van de Verenigde Arabische Emiraten in Nederland een visumaanvraag gedaan voor alle spelers", aldus de club uit Arnhem. "Voor Mori zijn we doorverwezen naar lokale autoriteiten. Blijkbaar is er iets fout gegaan in de communicatie met de overheidsdiensten tussen de organiserende partijen."