Ajax maakt goede beurt bij KNVB

Maarten (rubbereend)

Ajax heeft de maximale score gehaald in het financieel ratingsysteem van de licentiecommissie. De KNVB beloonde de Amsterdamse club op gepaste wijze.

Bij het hoofdkantoor van de landskampioen werd in de winterstop een taart bezorgd, afkomstig van de KNVB. Vanwege de perfecte score in het ratingsysteem van de licentiecommissie, meldt Ajax op de officiële website.

Het kwam sinds de invoering van de licentiecommissie nog niet voor dat een club een maximale score haalde. "Ik was in het buitenland toen ik gebeld werd door de KNVB. Dus zelf heb ik de taart niet gezien, maar het personeel heeft er van kunnen smullen", laat financieel directeur Jeroen Slop met gepaste trots weten.

"Het is prachtig dat we er op financieel gebied zo goed voorstaan. Maar dit komt voornamelijk door deelname aan de UEFA Champions League en de mooie transferresultaten", vervolgt de financiële man.

Ajax nam dit seizoen voor de vierde achtereenvolgende keer deel aan de Champions League. Daarnaast vertrokken in de laatste jaren de beste spelers van de club, maar wel voor flinke transfersommen.

Op de lauweren rusten is er echter niet bij volgens Slop. Het is nu namelijk zaak om de goede resultaten een goed gevolg te geven. "Het zou mooi zijn als we deze lijn kunnen doortrekken en dat we in dit nieuwe jaar ook op sportief gebied weer mooie resultaten kunnen bijboeken."