Mark van Bommel assistent bij Oranje onder 17

Pino112

Mark van Bommel is per direct toegevoegd aan de trainersstaf van Oranje voor spelers onder 17 jaar. De 36-jarige Limburger wordt assistent van Maarten Stekelenburg. Van Bommel gaat zijn werkzaamheden bij het jeugdteam combineren met de trainersopleiding van de KNVB. In het kader van die cursus gaat hij tegelijkertijd ook stage lopen bij de B1 van PSV.

Van Bommel beëindigde vorig seizoen zijn professionele carrière. Zijn loopbaan bracht hem bij Fortuna Sittard, PSV, Barcelona, Bayern München, AC Milan en opnieuw PSV. In die periode won hij acht landskampioenschappen, drie keer de beker en eenmaal de Champions League. Met het Nederlands elftal speelde hij in 2010 de WK-finale tegen Spanje.

Jelle Goes, technisch manager van de voetbalbond, ziet voordeel voor beide partijen. "De KNVB kan zijn ervaring benutten bij de ontwikkeling van voetballers van deze leeftijdscategorie. Daarnaast staat Mark aan het begin van zijn trainerscarrière en dit is voor hem een goede mogelijkheid om ervaring op te doen."

Oud-ploeggenoot van Van Bommel Jürgen Dirkx is de trainer van PSV B1. De middenvelder gaat samenwerken met Ruud van Nistelrooy, die ook aan een stage bij het jeugdteam bezig is. Van Bommel begint volgens PSV al deze week aan zijn nieuwe taak.