Keller: "Hoge verwachtingen Huntelaar"

Maarten (rubbereend)

Klaas-Jan Huntelaar hoopt op tijd hersteld te zijn voor de hervatting van de Bundesliga. Schalke 04-trainer Jens Keller ziet dat het goed gaat met de spits. Huntelaar (30) zou meegaan met Schalke op trainingskamp naar Qatar, maar de aanvaller bleef toch achter in Gelsenkirchen.

De Oranje-international werkt in Duitsland aan zijn herstel van een zware knieblessure, die hem al sinds half augustus aan de kant houdt. Trainer Keller hoopt op 26 januari tegen Hamburger SV weer te kunnen beschikken over Huntelaar. "Het gaat de goede kant op. Ik hoop dat hij ons de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft weer kan helpen", zei de coach van Die Königsblauen op de clubsite.

"Zijn grote kwaliteiten brengen hoge verwachtingen met zich mee. Huntelaar is een speler die onze jonge ploeg op sleeptouw kan nemen. Maar we moeten niet vergeten dat hij zeven maanden aan de kant heeft gestaan. Dan kan hij niet meteen weer op honderd procent beginnen", aldus Keller.

Sinds de blessure van Huntelaar namen Adam Szalai en Kevin-Prince Boateng de positie van Huntelaar in als centrumspits. Szalai kan zich bij een rentree van The Hunter opmaken voor een reserverol. Keller denkt echter dat de Hongaarse spits ook zware concurrentie kan gebruiken om beter te worden.

"In zijn tijd bij Mainz was Szalai het drukke schema niet gewend. De rentree van Huntelaar zal hem goed doen", verwacht Keller, die Szalai vijf keer zag scoren in de Bundesliga. Schalke gaat de tweede helft van het seizoen in als nummer zeven op de ranglijst. In de achtste finales van de Champions League wacht een ontmoeting met Real Madrid.