L. de Jong: "Clubs hebben geïnformeerd"

Maarten (rubbereend)

Luuk de Jong verscheen maandag 'gewoon' op de eerste training van het nieuwe jaar bij Borussia Mönchengladbach. De spits vertrekt waarschijnlijk in januari. De Jong (23) komt dit seizoen nauwelijks voor in de plannen van trainer Lucien Favre.

De aanvaller kwam in de eerste seizoenshelft dertien keer als invaller binnen de lijnen. Met name zijn laatste invalbeurt leidde tot veel onvrede bij De Jong. Tegen VfL Wolfsburg (2-2) kwam de spits drie seconden voor het einde van de wedstrijd in de ploeg.

"Dat was natuurlijk niet fraai", zei De Jong tegen Bild. De oud-speler van De Graafschap en FC Twente laat niet het achterste van zijn tong zien. "Ik probeer nog steeds om waardevol te zijn voor Borussia Mönchengladbach."

De kans is groot dat de recordaankoop van Mönchengladbach (tijdelijk) verhuist. Bij Die Fohlen krijgen spitsen Max Kruse en Raffael de voorkeur in de aanvalslinie. Met de zomeraanwinsten in de basis draait de ploeg van Favre uitstekend mee in de Bundesliga. Mönchengladbach staat na zeventien competitiewedstrijden derde.

De competitie wordt op 24 januari hervat met een thuiswedstrijd tegen koploper Bayern München. Het is nog afwachten of De Jong dan ook aanwezig is in Borussia Park. De in Zwitserland geboren aanvaller merkt dat er interesse is na de heropening van de transfermarkt.

Newcastle United en Stoke City werden al in verband gebracht met De Jong, die te duur lijkt voor Nederlandse clubs. "Ik kan alleen zeggen dat sommige clubs geïnformeerd hebben. Ik concentreer me volledig op onze voorbereiding. Maar er kan natuurlijk nog veel gebeuren tot 31 januari..", besluit de bankzitter in de Bundesliga.