De Boer houdt rekening met vertrek 'grote drie'

Maarten (rubbereend)

Frank de Boer houdt er serieus rekening mee dat Siem de Jong, Daley Blind en Niklas Moisander aan het einde van het seizoen vertrekken bij Ajax. Vorig jaar tijdens het trainingskamp van Ajax in het Braziliaanse Rio de Janeiro deed De Boer ook al een voorspelling.

Toen zei hij dat hij rekening hield met een vertrek van De Jong, Christian Eriksen en Toby Alderweireld. De laatste twee spelers vertrokken, De Jong bleef. "Het is natuurlijk vrijwel zeker dat Siem een stap wil maken", zegt De Boer dinsdag in De Telegraaf"En dat is ook normaal, vind ik, als je zo lang bij Ajax speelt en drie keer op rij kampioen bent geworden. Hopelijk komt er een vierde schaal achteraan. Dan is het tijd om de wijde wereld in te stappen."

Wat Blind betreft ligt het wat anders. "Daley heeft net bijgetekend, dus dat moeten we afwachten. Ik hoop dat Daley blijft. Hij kan zich op zijn nieuwe positie verder ontwikkelen. Maar als er interesse ontstaat, zullen we zien wat er gebeurt."

"En Moisander? Gezien zijn leeftijd moet het nu gebeuren. Ik gun Niklas het allerbeste. Dus als er een mooie club komt, moeten we daar goed over nadenken. Of we er mensen voor terug kunnen krijgen of dat we die al hebben. Ik denk dat we best wel aardige spelers (onder anderen Stefano Denswil, red.) achter hem hebben staan. Maar op dit moment is Niklas een heel belangrijke schakel", aldus De Boer.