Vergeetachtige Schaken irriteert Koeman

Maarten (rubbereend)

Teamgenoten bij Feyenoord konden er nog wel om lachen, maar trainer Ronald Koeman was 'not amused' nadat Ruben Schaken zijn paspoort was vergeten. Feyenoord bereidt zich in het Spaanse Marbella voor op de tweede seizoenshelft.

De Rotterdammers vlogen maandag naar Zuid-Spanje. Schaken (31) zat ook in het vliegtuig. De vleugelaanvaller was net op tijd terug van een taxirit naar huis. Schaken was namelijk zijn paspoort vergeten.

Ploeggenoten konden er om lachen, maar volgens het Algemeen Dagblad was Koeman 'not amused'. De trainer wil dat zijn spelers op weg naar de tweede seizoenshelft ook buiten het veld scherp zijn. Feyenoord staat voor de hervatting van de competitie vierde, op vier punten van koploper Ajax. De Rotterdammers beginnen de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Koeman heeft 24 spelers meegenomen naar Marbella. Onder hen A-junioren Rick Dekker en Rodney Cabral. Beide talenten deden zondag ook mee in de benefietwedstrijd tegen Excelsior (1-0 winst). "Dat ik mijn debuut mocht maken in een volle Kuip was al prachtig", zei Dekker, aanvoerder van Feyenoord A1 tegen De Telegraaf.

"Maar toen ik thuis werd gebeld dat ik ook mijn paspoort moest opzoeken, vond ik het helemaal schitterend", aldus de middenvelder. Cabral is volgens Koeman mee omdat Feyenoord achter Daryl Janmaat geen tweede rechtsback in huis heeft.

"Ik haal spelers er niet zomaar bij. Ik heb eerder de jeugd heel vroeg een kans gegeven en dat is voor die jongens niet verkeerd uitgepakt", aldus de coach van Feyenoord.