[NBA] Brooklyn te sterk voor Atlanta

Frank (franklop)

Brooklyn Nets heeft maandag in de NBA thuis met 91-86 gewonnen van Atlanta Hawks. Joe Johnson werd topscorer bij de basketbalploeg uit New York met 23 punten. Waar de Nets hun derde overwinning op rij boekten, was het voor de Hawks juist de derde opeenvolgende nederlaag.

Bij de Hawks maakte vooral Kyle Korver indruk door voor de 104e wedstrijd op rij een driepunter te scoren. Atlanta blijft ondanks de nederlaag op de derde plek in de Eastern Conference staan. De Nets zijn het nieuwe jaar prima begonnen met drie overwinningen, maar blijven vooralsnog op een negende plek staan.

Los Angeles Clippers wist de tweede wedstrijd zonder topspeler Chris Paul, die er naar verwachting zes weken uit ligt, wel in winst om te zetten. In Los Angeles zegevierde de thuisploeg met 101-81 tegen Orlando Magic. Darren Collison ving het verlies van Paul op door 21 punten te scoren. De Clippers blijven door de winst vierde in de Western Conference. Orlando staat voorlaatste in de oostelijke ranglijst.

In de enige andere wedstrijd op maandag in de NBA won Minnesota Timberwolves met 126-95 van Philadelphia 76'ers. De Timberwolves staan negende in de Western Conference, Philadelphia staat elfde in het oosten.