Bony: "Dit was een droomdoelpunt"

Maarten (rubbereend)

Wilfried Bony deelde zondag een mokerslag uit tegen Manchester United. In de slotfase kopte hij de landskampioen uit het toernooi om de FA Cup. Manchester United dacht zich op te maken voor een return in de derde ronde, totdat Bony op Old Trafford de 1-2 maakte.

"Het was een droomdoelpunt. Ik heb vaker in de slotfase gescoord en het is belangrijk om tot het laatste moment geconcentreerd te zijn. Je weet nooit wanneer je een kans krijgt. Maar als die kans komt, moet je hem pakken", reageert de oud-spits van Vitesse op de officiële website van Swansea City.

"Voor een spits is het altijd mooi om te scoren, al was het voor ons als team belangrijker om gefocust te blijven en nog een kans af te dwingen. Maar in de laatste minuut scoren is natuurlijk fantastisch." In de vierde ronde speelt de ploeg uit Wales een uitwedstrijd tegen Birmingham City, Bristol Rovers of Crawley Town.

In de Premier League staat Swansea ook komend weekend weer tegenover Manchester United. "Deze zege geeft ons veel vertrouwen. Het wordt een hele andere wedstrijd dan in de FA Cup, dus we moeten er weer klaar voor zijn", zegt Bony over de komende uitwedstrijd. "We gaan opnieuw proberen om hier te winnen."

Na twintig speelronden staan The Swans in de Engelse competitie op de dertiende plaats. Het elftal van Michael Laudrup haalde 21 punten. Manchester United heeft er dertien meer en neemt de zevende positie in.