Lewandowski hoopt op steun van Dortmund

Maarten (rubbereend)

Robert Lewandowski heeft nog een aantal doelstellingen voordat hij Borussia Dortmund na dit seizoen verruilt voor Bayern München. "Ik zal de komende maanden alles geven voor Borussia Dortmund. Ik hoop dat jullie me daarbij steunen, ook al zijn sommigen van jullie het niet eens met mijn beslissing", luidt de boodschap van Lewandowski volgens de BBC.

Vorig jaar ontstond dezelfde situatie met Mario Götze, die zich bij de BVB-aanhang niet populair maakte. Robert Lewandowski maakte dit seizoen zestien doelpunten in alle competities samen. Dortmund nam de 25-jarige aanvaller in 2010 over van Lech Poznan. In totaal scoorde hij voor de Duitse club tot nu toe 91 keer in 163 officiële wedstrijden.

Karl-Heinz Rummenigge benadrukte overigens dat de komst van Lewandowski geen gevolgen heeft voor Mario Mandzukic. De Kroaat stond in de belangstelling van een aantal grote clubs. "We hebben absoluut niet de intentie om Mario te verkopen", aldus Bayern-voorzitter Rummenigge.

"Zijn contract loopt nog tot 2016 door en ik heb zijn zaakwaarnemer verteld dat we die verbintenis misschien wel willen verlengen." Mandzukic was dit seizoen al vijftien keer trefzeker in het shirt van de Rekordmeister.