Davids voetbalt misschien toch door

Maarten (rubbereend)

Edgar Davids overweegt toch nog even door te gaan met voetballen. De speler/manager van Barnet zegt dat zijn loopbaan nog niet definitief voorbij is. Davids zei eind december te stoppen met voetballen, nadat hij zijn derde rode kaart van het seizoen had gekregen.

De oud-international claimde dat hij te veel werd 'gezocht' door de Engelse arbitrage. Een week later lijkt de 40-jarige middenvelder toch een beetje te zijn bijgedraaid.

"Als ik er echt mee stop, kom ik wel met een statement naar buiten. En als ik niet stop, doe ik dat niet", vertelde Davids aan Sky Sports na de 1-0 zege van Barnet tegen Alfreton Town. "Ik heb er nu even geen plezier in. We zien wel of ik me zo blijf voelen als nu, want je moet alleen blijven doorgaan als je er plezier in hebt."

Van alle ophef in de Engelse media heeft Davids weinig meegekregen. "Ik volg de media niet, de media volgen mij. We zien wel of ik nog doorga als speler. Ik denk dat ik nog wel tijd heb om mijn 'drive' terug te krijgen, maar ik weet niet of dat ook gebeurt."

Edgar Davids is sinds ruim een jaar speler en manager van Barnet. Met die Londense club degradeerde hij vorig seizoen uit League Two, de vierde en laagste profdivisie van Engeland. In de Conference staan The Bees momenteel op de zesde plaats.