[FA Cup] Bony kopt Swansea voorbij Manchester United

Pino112

Wilfried Bony heeft Manchester United dieper in de problemen gedrukt. De spits van Swansea City kopte de regerend landskampioen zondag in de negentigste minuut uit de FA Cup. Op Old Trafford werd het 2-1 voor de ploeg uit Wales.

United-spits Javier Hernandez had een vroege openingstreffer van Wayne Routledge in de eerste helft nog tenietgedaan. Nadat United's Fabio na een grove tackle met rood van het veld was gestuurd kopte voormalig Vitesse-aanvaller Bony Swansea naar de vierde ronde. De ploeg van Michael Laudrup stuit daarin op Birmingham City, Bristol Rovers of Crawley Town.

Voor United is de uitschakeling een fikse tegenvaller. De Engelse recordkampioen staat in de competitie op de zevende plek en lijkt de landstitel te kunnen vergeten. De ploeg staat wel in de achtste finales van de Champions League, waarin Olympiakos de tegenstander is.

United moest het tegen Swansea doen zonder de geblesseerden sterspelers Robin van Persie en Wayne Rooney. Alexander Büttner was wel van de partij en speelde de hele wedstrijd. Bij Swansea maakte Dwight Tiendalli het duel af, Jonathan de Guzman werd na 85 minuten gewisseld.