Robben: "Lewandowski een superspeler"

Maarten (rubbereend)

Arjen Robben is verheugd over de komst van Robert Lewandowski. De Poolse spits van Borussia Dortmund tekende een vijfjarig contract bij Bayern München dat per komende zomer ingaat.

"Hij is een superspeler, hij is echt heel goed. Het is geweldig dat we hem erbij krijgen, want dat maakt onze ploeg nog beter", zegt de 29-jarige Robben in gesprek met Sport1. Onder aanvoering van Lewandowski, die sinds 2010 65 Bundesliga-doelpunten maakte, pakte Dortmund de landstitels van 2011 en 2012.

Robben herstelt momenteel van een vleeswond die hij heeft opgelopen in het bekerduel met FC Augsburg. De aanvaller zal meegaan op trainingskamp naar het Qatarese Doha om zijn herstel voort te zetten. Robben heeft goede hoop dat hij snel weer inzetbaar is. Op 29 januari speelt Bayern de eerste competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft tegen VfB Stuttgart.

"Ik zal in mijn eentje beginnen met trainen, daarna bekijken we per dag hoe het gaat. Het gaat in ieder geval vooruit. Tijdens de vakantie heb ik elke dag iets kunnen doen", zei Robben, die met Bayern München gaat praten over een verlenging van zijn contract. De Nederlander weet niet wat de uitkomst zal worden.

"De gesprekken kunnen binnen een week plaatsvinden, maar ook over een paar maanden. Ik voel me hier in ieder geval goed, dat weet de club. Het contract met Bayern is tot nu het beste huwelijk uit mijn carrière."