Ter Mors en Knegt Nederlands kampioen shorttrack

Boris (borisz)

Jorien ter Mors en Sjinkie Knegt zijn zondag Nederlands kampioen shorttrack geworden. Beide schaatsers waren na drie afstanden al zeker van de eindzege. Ter Mors won voor de vierde keer op rij, Knegt was na 2011 voor de tweede maal Nederlands beste.

Ter Mors, die op de Olympische Spelen zowel aan het shorttrack als het langebaanschaatsen gaat deelnemen, zegevierde op alle vier de afstanden. Na zaterdag de 1500 meter te hebben gewonnen was ze een dag later ook de snelste op de 500, 1000 en 3000 meter.

Knegt won de 3000, 1500 en 1000 meter en pakte zilver op de 500 meter. Niels Kerstholt legde in het eindklassement beslag op het zilver. Freek van der Wart won zondag de 500 meter, maar raakte geblesseerd bij een val na de finish. Hij liet de laatste twee afstanden lopen, maar werd toch derde.

Bij de vrouwen eindigde Yara van Kerkhof op elke afstand als tweede achter Ter Mors en won zo het zilver. Rianne de Vries en Rosalie Huisman moesten de bronzen plak delen. Omdat De Vries op de 3000 meter een plek voor Huisman eindigde kreeg zij de medaille omgehangen.