[NFL] Saints winnen op de valreep van de Eagles

Joost (Hoogstaande)

De New Orleans Saints hebben vannacht op de valreep de Philadelphia Eagles weten te verslaan. Door een field goal in de allerlaatste seconde te scoren versloegen ze de Eagles met 22-24.

Het eerste kwart bleef puntloos. Saints' quarterback Drew Brees had een lastige eerste helft. Hij gooide in de eerste twee kwarten zelfs twee interceptions. De Saints kwamen daarom niet verder dan twee field goals in het tweede kwart. Eagles' quarterback Nick Foles was een stuk beter aan het gooien, maar zag zijn receivers af en toe falen. Hij wist wel een touchdownpass te geven op Riley Cooper waardoor de Eagles met een voorsprong van één punt de rust in gingen.

De Saints kwamen goed uit de kleedkamer en scoorden in het derde kwart twee touchdowns. Mark Ingram en Lance Moore waren de twee scorende spelers. De ploeg uit New Orleans leek met een comfortabele voorsprong het vierde kwart in te gaan, maar in de laatste minuut van het derde kwart wisten de Eagles via LeSean McCoy nog een touchdown binnen te rennen.

Met zes punten achterstand aan het begin van het vierde kwart hadden de Eagles genoeg aan een touchdown. Die wisten ze in in hun eerste drive niet te scoren waardoor ze met een field goal genoegen moesten nemen. De Saints antwoordden door ook een field goal te scoren en de voorsprong weer naar zes punten te tillen. Met nog vijf minuten te gaan scoorden de Eagles hun broodnodige touchdown. Daar ging een grote fout van een verdediger van de Saints aan vooraf. De Eagles leken zo aan het langste eind te trekken, maar het ging toch nog mis voor ze. Door hun drive zo lang mogelijk te rekken kwamen de Saints op een afstand om een field goal te maken met slechtst vijf seconden te gaan. De field goal werd geraakt en de Saints wonnen zo de wedstrijd met 22-24 in de allerlaatste seconde.