Van der Wart geblesseerd na winst op 500 meter

DeLuna

Freek van der Wart heeft vandaag de winst gepakt op de 500 meter bij het NK shorttrack. Na de finish liep Van der Wart wel een hele vervelende blessure op. 

Van der Wart gleed uit op de Jaap Edenbaan en daarbij raakte zijn schouder uit de kom. Zijn fysiotherapeut zette meteen het gewricht weer op zijn plek maar Van der Wart is er niet gerust op. "Het doet best wel pijn. Het ging even mis, wat er precies gebeurde weet ik niet. Ik ga nu even kijken of het verstandig is om door te gaan", meldt de regerend Europees kampioen, die nog op de 1000 en 3000 meter zou starten. 

Sjinkie Knget, winnaar van de 1500 meter, werd tweede. Niels Kerstholt legde beslag op plek drie. Vierde werd Daan Breeuwsma, die net hersteld is van een virusinfectie. 

Bij de vrouwen was Jorien ter Mors net als zaterdag op de 1500 meter, nu ook de sterkste op de 500 meter. Vanaf de start reed zij aan kop en gaf dit niet meer weg aan de numer twee, Yara van Kerkhof. Kerkhof probeerde in de laatste meters nog om Ter Mors te passeren, maar slaagde hier niet in. Rianne de Vries werd op ruime afstand derde.