Dries Roelvink verdient weer eens wat

static

Dries Roelvink mag naar eigen zeggen niet klagen over 2013. "Het was voor mij eigenlijk een heel goed jaar", vertelde de volkszanger in WNL op Zondag. "Omdat ik qua gage een beetje onderaan de markt zit."

Volgens Roelvink zijn artiesten als Jan Smit en Frans Bauer 'eigenlijk niet meer te betalen.' "Die zitten zeker boven de tienduizend euro. Voor mij moet je rekenen op ongeveer een derde. Een bedrijfsfeest dat toch een grote naam wil boeken, kijkt daar toch naar." De volkszanger heeft 'behoorlijk wat' boekingen gehad. "Het was een mooi jaar."

Roelvink hoopt dat ook 2014 een mooi jaar voor hem wordt. De 55-jarige zanger viert dit jaar zijn dertigjarig artiestenjubileum. "Ik wil een keer in Ahoy staan", vertelde Roelvink over zijn plannen voor het nieuwe jaar. "Als ik daar vroeger zat bij André Hazes, Lee Towers of René Froger dacht ik altijd: dat is mijn droom."

Die droom moet in november verwezenlijkt worden. Ter gelegenheid van zijn jubileum wil Roelvink een speciaal concert geven met verschillende gastoptredens. Artiesten voor die gastoptredens heeft de volkszanger nog niet gestrikt. "Ik denk aan een Guus Meeuwis, Gordon, René Froger of Gerard Joling. Die mensen ga ik benaderen, maar ik kan nog geen uitsluitsel geven."