Arsenal hoeft niet te rekenen op Mandzukic

Pino112

Bayern München is niet van plan Mario Mandzukic in de zomer te verkopen nu van Robert Lewandowski bekend is dat hij de Zuid-Beierse club na dit seizoen komt versterken

"Hij heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd dat we afgelopen jaar zoveel prijzen hebben gewonnen", zegt bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge op de website van Bayern München. "Als ik alleen al aan dat doelpunt in Londen (Champions League-finale, red.) mag herinneren. Hij is aan fantastische speler die zich bij Bayern schitterend ontwikkelt."

Bayern München wil het contract van Mandzukic zelfs openbreken. "Ik heb zijn zaakwaarnemer tijdens het WK voor clubteams in Marrakesh ook gezegd dat we bereid zijn over een contractverlenging na te denken. Het is bij ons zeker niet aan de orde hem te laten gaan." Het huidige contract van de spits loopt in 2016 af.

Dat nieuws is een streep door de rekening van Arsenal, dat het spitsenprobleem hoopte op te lossen met de komst van Mandzukic. Overigens stelde Rummenigge ook dat David Luiz niet naar München komt. "Ik kan heel duidelijk zijn; voor ons is dat geen thema."

"Met personele wijzigingen die ons komende zomer wachten, houden we ons nu niet bezig. We hebben niets voorbereid en we hebben ook niets te verbergen. Het speelt op dit moment simpelweg niet."