Honda gelooft dat hij Milan kan helpen

Pino112

Keisuke Honda is aangekomen in Milaan. De Japanner meldde zich zaterdag in de Italiaanse stad om te beginnen aan een nieuw avontuur bij AC Milan.

"Ik heb hierop heel lang gewacht. AC Milan heeft voor mij altijd een legendarische status gehad. Ik heb deze club vanaf kinds af aan gevolgd", zegt Honda, wiens contract bij CSKA Moskou deze winter afliep. Zodoende kon hij transfervrij de overstap maken naar de Serie A-club.

Honda moet proberen Milan uit het slop te trekken. De ploeg van Massimiliano Allegri staat op de dertiende plek in Serie A en wist van de eerste zeventien wedstrijden slechts vier keer te winnen. "Ik ken de situatie en ik weet dat iedereen veel van mij verwacht. Maar ik geloof dat ik iets speciaals kan brengen. Ik heb veel vertrouwen."

Honda zal maandag niet meteen in actie komen voor zijn nieuwe club tijdens de competitiewedstrijd tegen Atalanta Bergamo. Waarschijnlijk trekt hij volgende week tegen Sassuolo voor het eerst het shirt van AC Milan aan.

De 27-jarige Japanner werd door VVV-Venlo naar Europa gehaald en maakte begin 2010 de overstap naar CSKA Moskou. Daar vertrok hij na het aflopen van zijn vierjarige contract, iets waar de Russische club niet blij mee was. Volgens CSKA had het met Honda een mondeling akkoord over een contractverlenging.