[NFL] Colts veroveren wildcard ten koste van Chiefs

Joost (Hoogstaande)

De Indianapolis Colts hebben een wilcard voor de playoffs weten te veroveren door de Kansas City Chiefs te verslaan. In een wedstrijd die een bijzonder verloop kende trok de ploeg uit Indianapolis met 45-44 aan het langste eind.

De Chiefs pakten in de eerste helft van de wedstrijd de leiding. Een touchdown en een field goal waren het startsein om een grote voorsprong te pakken op de Colts. De Colts, die tien punten op het scorebord wisten te zetten, werden volledig overrompeld door de ploeg uit Kansas City. Dat was deels te danken aan de aanval van de Chiefs, maar ook voor een groot deel aan de aanval van de Colts. De aanval van de Colts was slordig waardoor de Chiefs veel fumbles wisten te pakken. Ze wisten dit om te zetten in drie touchdowns in het tweede kwart waardoor de rust bereikt werd met een score van 10-31.

Na de rust keerde het tij. Onder leiding van quarterback Andrew Luck begon de ploeg uit Indianapolis aan een grote comeback. De ploeg maakte drie touchdowns en moest een touchdown en een field goal incasseren, waardoor het verschil aan het begin van het laatste kwart nog maar tien punten was.

Luck deed aan het begin van het vierde kwart zijn naam eer aan. Een foute pass vlakbij de endzone van de Chiefs stuiterde via verschillende spelers opnieuw in de handen van Luck die geen seconde aarzelde en zelf de touchdown binnen sprong. De Chiefs lieten vervolgens na om een touchdown te scoren en moesten genoegen nemen met een field goal. Dat zorgde ervoor dat de Colts aan één touchdown genoeg hadden voor de winst. Een fantastische pass van Luck, met nog vijf minuten te spelen, werd gevangen door Eugene "T.Y." Hilton die achter de verdediging van de Chiefs was gerend om zo de eindstand op 45-44 te bepalen.