Büttner: "Leer iedere dag nieuwe dingen"

Maarten (rubbereend)

Trainen met wereldsterren als Wayne Rooney, Ryan Giggs en Robin van Persie werpt zijn vruchten af voor Alexander Büttner. Naar eigen zeggen is de geboren Doetinchemmer anno nu een veel betere voetballer dan de speler die Vitesse anderhalf jaar geleden inruilde voor een avontuur in Engeland.

Büttner moet het vooral hebben van de trainingsessies, aangezien hij amper wedstrijdminuten maakt. Tijdens de anderhalf jaar die de 24-jarige vleugelverdediger inmiddels heeft doorgebracht bij Manchester United, kwam hij tot twintig officiële wedstrijden. Zeven daarvan vonden plaats in de eerste helft van het huidige seizoen.

Ofschoon hij dus vaker dan hem lief is op de bank moet plaatsnemen, voelt Büttner zich sterker worden. "Natuurlijk kan ik hier nog veel leren", stak hij van wal ten overstaan van MUTV. "Ik ben hier veel sterker geworden dan ik was toen ik hier aankwam."

De oud-speler van Vitesse laat geregeld zijn gezicht zien in het krachthonk van zijn werkgever. "Voorheen deed ik niet aan fitnessoefeningen, maar tegenwoordig doe ik dat bijna iedere dag. Ik train hard om sterker te worden en denk dat dat aardig lukt. Iedere dag leer ik nieuwe dingen op de training. Daardoor ben ik een andere speler geworden."

Sinds zijn transfer naar de Engelse grootmacht heeft Büttner tijd nodig gehad om te wennen aan het hogere tempo van de Premier League. "Als je op topniveau wil meedraaien moet je sterk zijn", zegt hij. "Ik train hard en wacht op mijn kans. Meer kan ik niet doen."