Been: "Cissé kan een buitenkansje zijn"

Maarten (rubbereend)

Mario Been hoopt dat Sekou Cissé (28) bij Racing Genk weer de oude kan worden. De vleugelspits raakte bij Feyenoord op een zijspoor. In de zomer van 2009 kwam Cissé naar Feyenoord. De Rotterdammers betaalden 3,4 miljoen euro aan Roda JC.

De Ivoriaan kon de hoge verwachtingen in De Kuip niet waarmaken. In 72 competitiewedstrijden wist hij achttien keer te scoren voor Feyenoord. De huidige nummer vier van de Eredivisie liet Cissé deze week transfervrij gaan. De vleugelspits kwam niet meer in de plannen voor. Dit seizoen kwam hij niet verder dan één optreden. Tegen FC Twente (1-4 verlies) mocht de Afrikaan, lange tijd buitenspel door een teenblessure, een uur meedoen.

Been heeft ondanks de magere jaren van Cissé in Rotterdam-Zuid nog vertrouwen in de inmiddels 28-jarige aanvaller. De trainer van Genk, die als coach van Feyenoord Cissé binnenhaalde, nodigde de ex-Feyenoorder uit voor een stage. Cissé gaat met Genk op trainingskamp naar het Turkse Antalya.

"Hij is een topper met een voorbeeldige mentaliteit. We krijgen een week de tijd om te zien of hij in aanmerking komt om ons te versterken. Cissé kan een buitenkansje zijn", zegt Been in Het Belang van Limburg. Genk staat zesde in de Belgische Jupiler Pro League. Het gat met koploper Standard Luik is dertien punten.