'Van As moet weg bij NAC Breda'

Sjors (Sj0rSz)

Jeffrey van As, nu nog technisch directeur van NAC Breda, moet zeer waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe werkgever. Verschillende bronnen hebben aan Omroep Brabant laten weten dat zijn dagen bij de Bredase club zijn geteld.

Het huidige contract van Van As loopt nog tot 1 juli door. De nieuwe aandeelhouders lijken hiermee dus een grote bezem door de organisatie van NAC Breda te halen. Eerder vandaag stapte de RvC al op. Dit nieuws zou maandag aanstaande pas bekend worden gemaakt.

Van As was in 2010 de opvolger van Earnest Stewart, die naar Alkmaar vertrok. Daarvoor was hij hoofdscout voor de Bredase club.

Inmiddels gaan ook al geruchten over een mogelijke opvolger rond. Deze naam is zeer opvallend te noemen: Mohammed Allach. Allach is op dit moment werkzaam bij Vitesse, een club met een groter budget en hogere salarissen. Het is dus nog maar de vraag hij naar Breda komt.

In oktober 2012 kwam Van As negatief in het nieuws. In deze maand werd hoofdcoach John Karelse ontslagen. De kritiek ging vooral over de manier waarop hij zich tijdens de persconferentie uitsprak. Ook zijn vrijetijdskleding en nonchalante houding leken geen zoden aan de dijk te zetten.

Toch heeft Van As ook goede dingen gedaan. Voorstanders zijn namelijk van mening dat hij veel geld voor NAC Breda heeft verdiend. Zo verkocht de technisch beleidsbepaler Nemanja Gudelj voor veel geld aan AZ. Ondanks het steeds kleiner wordende budget slaagde Van As er telkens in om de Bredase formatie in de Eredivisie te houden.