Gullit: "Feyenoord is verder dan Ajax"

Frank (franklop)

Ruud Gullit steekt in zijn column in De Telegraaf de loftrompet over Feyenoord. Volgens hem zijn de Rotterdammers hun rivaal een stapje voor. 

"Feyenoord is verder in zijn ontwikkeling. Die ploeg beheerst meerdere speelstijlen wat op zich een compliment waard is. Ook Ajax moet op twee manieren kunnen spelen en presteren. Anders gaan zelfs landen als Zwitserland (denk aan FC Basel) je internationaal voorbij", schrijft Gullit.

Volgens de oud-speler van Feyenoord is de ploeg van Ronald Koeman een serieuze titelkandidaat. "Alleen trekt Ajax het meeste profijt van de vaak naïeve speelwijze van de andere clubs in de Eredivisie. Maar ik kijk graag naar de Feyenoord-manier van spelen."

"Zoals ze tegen PEC Zwolle speelden, was het een mix van Ajax en het goede PSV in 2005 onder Guus Hiddink met Phillip Cocu, Mark van Bommel, Heurelho Gomes en Alex. Je zag Feyenoord op z'n tijd gas geven en weer terugnemen, de aanval van achteruit opbouwen om dat af te wisselen met de lange bal op Graziano Pelle. Het is voor mij de ideale mix."

Feyenoord staat na achttien speelronden in de Eredivisie op de vierde plaats. Koplopers Ajax en Vitesse hebben vier punten voorsprong. Eén punt boven Feyenoord staat FC Twente op plek drie.