Heerenveen en Van Basten praten over contract

Frank (franklop)

Marco van Basten gaat tijdens het trainingskamp van sc Heerenveen met de clubleiding praten over een nieuw contract. De selectie van de Friese club vliegt zaterdagmiddag naar het Albufeira. Voorzitter Jelko van der Wiel en technisch directeur Hans Vonk reizen ook mee naar Portugal.

"Daar zitten we met Marco en zijn zaakwaarnemer om tafel en kijken we of we weer dichter bij elkaar kunnen komen", vertelt Vonk aan De Telegraaf.  Vonk wil benadrukken dat beide partijen wellicht nog geen overeenkomst zullen bereiken. "Het is niet per definitie een afrondend gesprek. Maar wij willen graag met hem verder." Onder leiding van Van Basten staat Heerenveen momenteel op de vijfde plaats in de Eredivisie.

Behalve de clubleiding willen ook adviseurs Riemer van der Velde en Foppe de Haan dat Heerenveen en Van Basten hun samenwerking verlengen. De 49-jarige trainer is in het Abe Lenstra Stadion aan zijn tweede seizoen bezig. In de vorige jaargang eindigden de Friezen op plaats acht.

Heerenveen hervat de Eredivisie op zaterdag 18 januari met een thuiswedstrijd tegen Roda JC. Een week later is op zondag de Friese streekderby in Leeuwarden tegen SC Cambuur.