Vrouw vrij na verwonden partner in auto op A2

Chuck-N0rr1s

De 28-jarige vrouw uit Utrecht die woensdagochtend vroeg werd aangehouden voor het ernstig verwonden van haar 26-jarige partner moet worden vrijgelaten. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten. Vooralsnog lijkt het erop dat de vrouw is aangevallen door haar partner, waarna ze zich heeft verdedigd, meldt een woordvoerder van de rechtbank.

De politie trof de twee rond 04.00 uur aan in een auto die stil stond op de A2 bij de oprit Vinkeveen. De man had een hevig bloedende wond in zijn nek en werd in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis.

Het Openbaar Ministerie wilde dat de vrouw in ieder geval nog veertien dagen kon worden vastgehouden. Volgens het OM was sprake van herhalingsgevaar en een geschokte rechtsorde. De rechter-commissaris ging hier echter niet in mee.

Aangezien de vrouw zichzelf lijkt te hebben verdedigd en zelf ook erg geschokt was, vreest de rechter-commissaris niet voor herhalingsgevaar. De vrouw zou na het incident zelf de hulpdiensten hebben ingeschakeld en hebben geprobeerd het bloeden te stelpen. Verder is er in de ogen van de rechter-commissaris ook geen sprake van een geschokte rechtsorde.