Amrabat: "Niemand heeft zich gemeld"

Maarten (rubbereend)

De berichtgevingen omtrent Nordin Amrabat blijken voorbarig. Geen enkele club heeft zich officieel voor de Marokkaanse aanvaller in Turkse dienst gemeld. Vrijdagochtend doken in Turkse media geruchten op waarin beweerd werd dat een transfer naar FC Twente op handen was.

De Tukkers zouden zelfs al akkoord zijn met Galatasaray over een huurperiode voor een half jaar. Die berichtgeving blijkt onjuist. "Blijkbaar is het normaal om geruchten klakkeloos over te nemen, zonder het bij mij of de club te checken", baalt Amrabat in gesprek met Voetbal International. "De feiten zijn helder: er heeft zich op dit moment geen club concreet gemeld bij Galatasaray. Ik heb dus niets om te overwegen."

Waar Amrabat onder Fatih Terim nog regelmatig aan spelen toekwam, moet hij sinds de komst van Roberto Mancini steeds vaker op de tribune plaatsnemen. Dat komt onder meer door een regel binnen het Turkse voetbal, die voorschrijft dat er maximaal zes buitenlandse spelers op het wedstrijdformulier mogen staan.

Toch is zijn situatie naar eigen zeggen verre van uitzichtloos. "Trainer Roberto Mancini heeft voor de winterstop nog expliciet tegen me gezegd dat ik als gevolg van de buitenlandersregel in de competitie weinig speel, maar wat hem betreft hoef ik absoluut niet weg", laat hij weten.

"Dat meent hij serieus, want ik heb in vijf van de zes Champions League-duels wél speeltijd gehad. Als een trainer het niet in je ziet zitten, dan stelt hij je ook in die wedstrijden niet op. Voor mij is op dit moment één ding zeker: 8 januari ga ik op trainingskamp. Ik focus me volledig op Galatalasaray."

Amrabat is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van de Turkse topclub. Tijdens de huidige voetbaljaargang kwam hij slechts tienmaal in actie, waarvan drie keer in de Süper Lig. Zijn contract bij Galatasaray loopt medio 2017 ten einde. Naast Twente heeft ook Ajax naar verluidt belangstelling.