Ronald Mulder naar WK sprint

DeLuna

Ronald Mulder zal meedoen aan de WK sprint schaatsen in Nagano. Het toernooi wordt op 18 en 19 januari verreden, dat is drie weken voor de Spelen. Veel schaatsers slaan vanwege die reden het sprinttoernooi over. Ronald Mulder heeft besloten om wel aan de start te verschijnen in Japan. 

"Ik heb met mijn coach Jac Orie gesproken en het plan richting Sochi uitgestippeld. Ik ga meedoen." Broer Michel zal er ook bij zijn. Hij gaf eerder dit seizoen aan zijn wereldtitel te willen verdedigen. 

Kjeld Nuis zal de derde Nederlander zijn die deelneemt aan de WK sprint. Stefan Groothuis en Jan Smeekens gaven al eerder aan dat het toernooi niet in hun voorbereiding richting Sochi past.

Er zullen ook vier Nederlandse dames aan de start komen. Margot Boer en Laurine van Riessen zijn gekwalificeerd en zullen zeer waarschijnlijk afreizen naar Nagano. Het team wordt aangevuld met Thijsje Oenema en Anice Das. Lotte van Beek en Marrit Leenstra hebben in overleg met hun coach Jan van Veen besloten om niet te gaan en de weg naar Sochi op een andere manier in te vullen.