'Wijnaldum moet bezoek aan Ajax missen'

Maarten (rubbereend)

De aanstaande terugkeer van enkele sterkhouders moet PSV een kwaliteitsinjectie geven. Het herstel van Georginio Wijnaldum verloopt voorspoedig. Samen met Stijn Schaars en Tim Matavz bracht Wijnaldum de voorbije weken in de ziekenboeg door.

De aanvoerder van PSV kwam al sinds september niet meer in actie voor de equipe van trainer Phillip Cocu. Volgens De Telegraaf rekent PSV op een spoedige rentree van de aanvallende middenvelder. Terwijl de overige selectiespelers tijdens de kerstvakantie van een vakantie genoten, wendde Wijnaldum die periode aan om verder te werken aan zijn herstel.

Toch klinkt er niet alleen hosanna rondom het herstel van Wijnaldum. Het eerste competitieduel van het nieuwe jaar, uit tegen Ajax, komt hoogstwaarschijnlijk nog te vroeg voor de 23-jarige Rotterdammer.

Matavz daarentegen lijkt het traditioneel beladen treffen met de Amsterdammers wel te gaan halen. De Sloveense spits werd afgelopen november in Slovenië aan zijn meniscus geopereerd, en werkte sindsdien aan zijn rentree.

Hoogstwaarschijnlijk zal die terugkeer tegen Ajax plaatsvinden. Het is evenwel nog maar de vraag of hij vanaf de basis mag starten van Cocu. De 43-jarige oefenmeester beschikt ook over Jürgen Locadia, die net als Matavz nog geen onuitwisbare indruk wist achter te laten.