[NBA] Portland neemt koppositie over van Oklahoma

Frank (franklop)

Portland Trail Blazers heeft de koppositie in de Western Conference van de NBA heroverd. De basketbalploeg uit Portland boekte een 134-104 thuisoverwinning op Charlotte Bobcats, terwijl koploper Oklahoma City Thunder thuis verloor van Brooklyn Nets: 93-95.

De wedstrijd in Portland werd nooit echt spannend. De thuisploeg had in het eerste kwart al een voorsprong van achttien punten genomen en die kwam niet meer in gevaar. Wesley Matthews scoorde 25 punten voor de Trail Blazers, Damian Lillard een punt minder. De Bobcats blijven door de nederlaag op de achtste plek van de Eastern Conference.

Brooklyn Nets won op het nippertje bij Oklahoma City Thunder. Joe Johnson scoorde in de zoemer het beslissende punt voor de ploeg uit New York. Deron Williams was met 29 punten het trefzekerst bij de Nets. Bij Oklahoma was Kevin Durant topscorer met 24 punten. De ploeg uit Oklahoma daalde een plek, maar heeft wel een duel minder gespeeld dan de Trail Blazers.

Miami Heat verloor met 123-114 van Golden State Warriors dat nu zeven duels op rij winnend heeft afgesloten. Stephen Curry scoorde 36 punten en David Lee was niet veel slechter met 32 punten. LeBron James was met 26 punten het doeltreffendst voor Miami. De ploeg uit Florida blijft tweede in de Eastern Conference. De Warriors zijn aan een indrukwekkende serie bezig en staan zesde op de westelijke ranglijst.

Overige wedstrijden
Cleveland - Orlando 87-81 (n.v.)
Chicago - Boston 94-82
San Antonio - New York 101-105
Phoenix - Memphis 91-99
Utah - Milwaukee 96-87
Sacramento - Philadelphia 104-113