Nadal neemt revanche in Doha

Rosario

Rafael Nadal heeft anderhalf jaar na zijn verrassende nederlaag tegen Lukas Rosol op Wimbledon revanche genomen. De Spanjaard was vandaag in Doha met 6-2 en 7-6 (9) te sterk voor de Tsjech.

In de zomer van 2012 was Rosol op het Londense gras in een epische vijfsetter te sterk voor de dertienvoudig Grand Slam-winnaar. Die nederlaag was tevens het begin van een afwezigheid van meer dan zeven maanden van Nadal op het tenniscircuit. Pas in februari van dit jaar keerde de Spanjaard terug.

Op het sterk bezette toernooi in Qatar doen uit de top tien van het mannentennis naast Nadal ook Andy Murray, David Ferrer, Tomas Berdych en Richard Gasquet mee. Murray plaatste zich eerder vandaag al voor de volgende ronde door zich met tweemaal 6-0 te ontdoen van de Qatarees Mousa Zayed.

David Ferrer had aanzienlijk meer moeite met Aleksandr Dolgopolov, maar sloeg in de derde set toe; 6-3, 5-7 en 6-3. Gasquet komt vanavond nog in actie tegen de Egyptenaar Karim Hossam, terwijl Tomas Berdych gisteren al werd uitgeschakeld door Ivo Karlovic. Het was al de vierde keer uit zes ontmoetingen dat het Kroatische servicekanon van de Tsjechische nummer zeven van de wereld weet te winnen.