[WTT] Youzhny en Benneteau spelen in Rotterdam

Peterselieman

Mikhail Youzhny en Julien Benneteau zijn op de laatste inschrijvingsdag toegevoegd aan het deelnemersveld van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Ook topveertigspelers Gilles Simon, Jerzy Janowicz, Gaël Monfils en Fernando Verdasco zijn in februari actief in Rotterdam.

Dat maakte toernooidirecteur Richard Krajicek dinsdag bekend. Met Youzhny haalde de oud-tennisser de winnaar van 2007 binnen. Benneteau bereikte vorig jaar de finale, waarin hij verloor van Juan Martin del Potro. De nummer vijf van de wereld maakte zijn deelname eerder al bekend.

Naast de Argentijn zijn onder meer toptienspelers Tomas Berdych, Stanislas Wawrinka, Richard Gasquet en Jo-Wilfried Tsonga van de partij. Roger Federer, die de laatste twee jaar wel actief was in de havenstad, laat het toernooi dit keer links liggen.

"Wij hebben dit jaar een keuze gemaakt voor een brede top", zegt Krajicek. "Met zeven spelers uit de top twaalf zal er naar verwachting in iedere sessie een wereldtopper in actie komen. De concurrentie voor Del Potro in zijn jacht op titelprolongatie is ongekend groot."