Evra: "Met Wayne en Robin de sterkste"

Tiede-Jan Breevaart

Manchester United moet in 2014 in de achtervolging op koploper Arsenal. Patrice Evra hoopt dat Wayne Rooney en Robin van Persie het verschil kunnen maken.

Manchester United kende een bijzonder teleurstellende eerste seizoenshelft. David Moyes zag The Mancunians in competitieverband vijf keer verliezen. De Schotse manager staat met United op de zesde plek in de Premier League. Na negentien wedstrijden is het gat met lijstaanvoerder Arsenal acht punten.

Op Old Trafford staat op Nieuwjaarsdag (woensdag) de clash tussen Man. United en Tottenham Hotspur op het programma. Beide teams staan op 34 punten en hopen 2014 met een goed gevoel te beginnen. De thuisploeg kan tegen Spurs waarschijnlijk weer beschikken over Wayne Rooney. Robin van Persie is zo goed als zeker nog niet inzetbaar.

Evra hoopte tegen Tottenham met beide aanvallers aan te kunnen treden. Maar volgens de Fransman heeft de selectie van United genoeg kwaliteit in huis om het kalenderjaar goed te starten. "Onze selectie is heel sterk en het draait hier niet om slechts één man", zegt Evra tegen de Daily Mirror.

"Tegen Stoke City (2-0 zege, red.) moesten we het ook zonder Wayne en Robin doen en als zij er weer bij zijn, zijn we nóg sterker. Met Wayne en Robin erbij hebben we het sterkste team in Engeland", aldus de Fransman, reserve-aanvoerder van The Red Devils.

Evra ziet dat Danny Welbeck trefzeker is gedurende de afwezigheid van de andere spitsen. De Engelsman wist dit seizoen zes keer te scoren in de Premier League. "Hij maakte daar het verschil, ik ben erg blij voor hem. Hij werkt er keihard voor en hij scoort inmiddels vaak. Ik hoop dat hij zo doorgaat", besluit de vleugelverdediger.