Stevens denkt na Martens ook aan Enoh

Tiede-Jan Breevaart

PAOK Saloniki lijkt vooral in Nederland op zoek naar versterkingen. De club van trainer Huub Stevens hoopt na Maarten Martens (AZ) ook op Eyong Enoh (Ajax).

De Griekse club heeft belangstelling getoond Enoh, die bij Ajax op een dood spoor zit. De Kameroener speelde dit seizoen nog geen minuut in de hoofdmacht. De middenvelder traint en speelt zijn wedstrijden bij Jong Ajax. Op 20 januari kwam Enoh tegen Feyenoord voor het laatst in actie voor de regerend landskampioen.

PAOK Saloniki, dat ook interesse heeft in AZ-middenvelder Martens, hoopt de controleur op te pikken bij Ajax. Vorig seizoen speelde Enoh de tweede helft van het seizoen op huurbasis voor Fulham. De Engelse club maakte geen gebruik van de optie om de international van Kameroen definitief over te nemen.

Ajax hoopte Enoh afgelopen zomer al te verkopen, maar de geïnteresseerde clubs waren alleen bereid om de middenvelder te huren. "Een aantal clubs heeft zich gemeld voor Eyong", zegt voetbaldirecteur Marc Overmars van Ajax tegen Voetbal International.

Enoh heeft nog een contract tot medio 2015 in Amsterdam, waar hij in 2008 arriveerde. Ajax nam hem destijds over van Ajax Cape Town. Bij het team van De Boer is geen plaats meer voor Enoh, maar bij de nationale ploeg van Kameroen, waarmee hij zich plaatste voor het WK in Brazilië, is hij nog altijd een vaste waarde.