Allegri ziet toekomst bij AC Milan somber in

Frank (franklop)

Massimiliano Allegri gaat er niet van uit dat hij volgend seizoen nog trainer is van AC Milan. "Natuurlijk is dit mijn laatste kerst als coach van AC Milan geweest", zei hij dinsdag tegen de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport. Naar verluidt is Clarence Seedorf de beoogd opvolger van Allegri.

Allegri zit sinds 2010 op de bank bij Milan. In zijn eerste seizoen wist hij nog kampioen te worden met de Italiaanse club, maar daarna bleven prijzen uit. Milan stelt dit seizoen teleur in de Serie A. De ploeg staat slechts dertiende met negentien punten uit zeventien duels.

De 46-jarige Allegri weigerde zich uit te laten over een opvolger. Seedorf zou de voorkeur genieten van preses Silvio Berlusconi, terwijl Jaap Stam assistent kan worden in San Siro. "Ik weet niet wie de nieuwe trainer gaat worden. Dat is iets wat de club aangaat", was alles wat Allegri kwijt wilde.

Ondanks de magere resultaten blijft de Italiaan strijdbaar. "We hebben de tweede ronde van de Champions League bereikt en ik denk dat de kwartfinale haalbaar is. In de competitie wordt het moeilijk, maar via de beker hebben we ook nog een kans om Europees voetbal te halen." Milan stuit in de Champions League op Atletico Madrid.