Sijsling verliest van Mahut in Brisbane

Boris (borisz)

Igor Sijsling is het nieuwe tennisseizoen begonnen met een nederlaag. De 26-jarige Nederlander ging dinsdag in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Brisbane onderuit tegen Nicolas Mahut. Na een goed begin moest Sijsling uiteindelijk in drie sets buigen voor de Fransman: 6-3, 4-6 en 4-6.

Op de wereldranglijst is het verschil tussen beide spelers twintig plaatsen. Mahut staat vijftigste, Sijsling is de nummer zeventig. Voor de Amsterdammer was het de eerste wedstrijd onder zijn nieuwe coach Michel Koning, die de Spanjaard Joaquin Munoz opvolgde.

Ook Robin Haase sneuvelde al in de eerste ronde van het Australische hardcourttoernooi. Hij was maandag niet opgewassen tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov. Thiemo de Bakker strandde in de kwalificaties. Bij de vrouwen plaatsten Kiki Bertens en Arantxa Rus zich niet voor het hoofdschema.

Voor Jesse Huta Galung was er dinsdag wel succes in het nieuwe tennisjaar. Hij sloeg zich naar de tweede ronde van het challengertoernooi in Noumea, in Nieuw-Caledonië. De als tweede geplaatste Haarlemmer versloeg Andrea Arnaboldi uit Italië met 7-5 en 6-1.

De Nederlandse tennissers bereiden zich voor op de Australian Open. Het eerste grandslamtoernooi van het jaar gaat over twee weken van start in Melbourne.