[PDC WK] Van Gerwen gunt Lewis geen set

Boris (borisz)

Michael van Gerwen staat in de finale van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Hij gunde zijn tegenstander Adrian Lewis geen enkele set. De als tweede geplaatste Van Gerwen won met 6-0. In de finale zal hij aantreden tegen Peter Wright, die Simon Whitlock met 6-2 versloeg. 

Van Gerwen brak in de eerste leg Lewis direct en won de eerste set vervolgens met 3-1. In de tweede set was het Lewis die Van Gerwen brak, maar Mighty Mike brak direct terug. Beide heren bleven goed finishen. Van Gerwen gooide 146 uit en Lewis daarna 158. Met een 85 finish maakte Van Gerwen er 2-0 van.

Het verzet van Jackpot was gebroken. Van Gerwen kwam op 4-0 in sets door sets drie en vier met respectievelijk 3-0 en 3-1 te winnen. Om de vierde set te winnen gooide hij zelfs 154 uit.

Na de onderbreking haalde Lewis met 112 zijn leg binnen. Jackpot miste twee pijlen op tops voor de 1-3, Van Gerwen raakte hem wel en kwam op een 1-2 voorsprong in de vijfde set. In zijn eigen leg kwam onze landgenoot niet in de problemen en won ook de vijfde set.

In set zes kwam Van Gerwen eenvoudig op 2-0. Na wat gepruts van de Brabander kon het toch nog 2-2 worden. Mighty Mike miste twee pijlen op triple elf voor de wedstrijd, maar kreeg van zijn Engelse tegenstander een herkansing. Hij pakte deze kans wel via dubbel elf en staat zodoende in de finale van het wereldkampioenschap.

Van Gerwen gooide 103,02 gemiddeld per beurt. Zijn finishpercentage was 58%. Lewis noteerde 99,19 gemiddeld en dat was zeker niet slecht. De kansen die Lewis kreeg op de dubbel benutte hij echter niet. Slechts zeven van de 25 pogingen waren raak (28%). Het wordt voor Van Gerwen zijn tweede WK finale. Vorig jaar verloor hij van Phil Taylor met 7-4. De finale staat gepland op één januari.