FC Twente wil groep talenten verhuren

Maarten (rubbereend)

FC Twente wil een groot aantal talenten verhuren in de winterstop. De Tukkers hopen de selectie in omvang terug te kunnen brengen. Mirco Born is de eerste speler die op huurbasis vertrekt. De negentienjarige aanvaller heeft een nieuwe club gevonden in Duitsland.

Viktoria Köln, uitkomend in de Regionalliga, is de komende zes maanden zijn werkgever. Born speelde al enkele keren in het eerste en deed dit seizoen negen keer mee met Jong FC Twente in de Jupiler League. De club gaat komende week kijken of ook Nils Röseler, Felitciano Zschusschen, Thijs Bouma en Cas Peters verhuurd kunnen worden tijdens de tweede seizoenshelft. Volgens Voetbal International is er al interesse voor het kwartet.

Jong FC Twente raakt in ieder geval Mark Engberink kwijt. De 21-jarige linksback heeft gekozen voor een Cypriotisch avontuur en vertrekt bij de club uit Enschede. FC Twente heeft liefst veertig spelers onder contract staan voor het beloftenelftal en de A1-jeugd. De club besloot zoveel contractspelers te nemen omdat de beloftenploeg voor het eerst uit ging komen in de Jupiler League en het niet kon inschatten wat ze daarin konden verwachten.