Nesta roept Milan op tot investeringen

Frank (franklop)

Alessandro Nesta vindt dat AC Milan in de winter moet investeren in nieuwe spelers om terug op het oude niveau te komen. De oud-speler van de club roept op tot transfers. Milan pakte slechts zeventien punten in de eerste negentien wedstrijden van de Serie A.

"Het viel te voorspellen dat dit zou gaat gebeuren. Er vindt een verandering plaats op alle niveaus. Berlusconi moet fulltime terugkeren, met passie en expertise. Hij moet grote spelers halen als investering, zoals hij dat vroeger ook deed."  Volgens Nesta heeft Milan een investering nodig zoals Internazionale kreeg. De Indonesische zakenman Erick Thohir nam de club over een heeft gouden bergen beloofd. "We moeten afstappen van het 'Made in Italy'-gevoel. In Engeland heeft de komst van groot kapitaal de Premier League verrijkt."

Nesta liet zich ook uit over de titelrace in de Serie A en denkt dat Juventus met het kampioenschap aan de haal gaat. "Juventus gaat het dit jaar weer winnen, zoals altijd. Ze zijn sterk. Roma is een gevaar, Napoli, Inter en Fiorentina zullen niet opgeven. Maar Juventus kan de titel alleen verliezen." Nesta speelde van 2002 tot 2012 voor AC Milan en sloot zijn loopbaan af in Canada bij Montreal Impact.