Gudelj: "Ik maak me zorgen over NAC"

Maarten (rubbereend)

Nebojsa Gudelj is tevreden over de eerste seizoenshelft van NAC Breda, maar de coach hoopt snel duidelijkheid te krijgen over de toekomst van de club. De Bredanaars zitten financieel gezien in zwaar weer.

"Ik maak me zorgen over de toekomst", aldus Gudelj in gesprek met BN DeStem. "Het is ook voor mij belangrijk dat er snel duidelijkheid komt. Er moet een beleidsplan komen waarin de visie voor de korte en lange termijn staat beschreven. Waar wil de club naartoe?"

De 44-jarige Bosniër, die tussen 1997 en 2005 uitkwam voor NAC, hoopt voor de hervatting van de Eredivisie meer te weten te komen over de toekomst van de club. De huidige nummer twaalf op de ranglijst speelt op 18 januari op bezoek bij AZ.

Het gat met de degradatiezone is vijf punten na achttien wedstrijden. Gudelj behoedde NAC vorig seizoen na een zwaar seizoen voor nacompetitievoetbal. De trainer volgde voormalig teamgenoot John Karelse op in het Rat Verlegh Stadion, waar Gudelj tot 2015 onder contract staat.

De oud-verdediger voelt zich thuis bij Breda, maar weet niet wat de toekomst brengt. "Ik ben op dit moment tevreden bij NAC. Als het aan mij ligt, blijf ik hier langer en verleng ik mijn contract. Die beslissing is echter niet aan mij, maar aan de club", aldus Gudelj.