[PL] Chelsea verslaat thuis Liverpool

Redactie

Chelsea heeft vandaag in de Premier League thuis met 2-1 van Liverpool gewonnen. Samuel Eto'o scoorde in de 34e minuut de winnende treffer. Liverpool was op Stamford Bridge in de derde minuut al op voorsprong gekomen via Martin Skrtel. Eden Hazard zorgde een kwartier later voor de gelijkmaker.

De wedstrijd in Londen werd er één met twee gezichten. Na de vroege treffer van Skrtel zochten beide ploegen de aanval en golfde het spel in hoog tempo op en neer. Hazard kreeg de bal enigszins gelukkig voor de voeten en schoot uitstekend raak, Eto'o tikte later van dichtbij binnen en had geluk dat Liverpool-goalie Simon Mignolet zijn handen niet goed genoeg tegen de bal kreeg om hem uit het doel te houden.

Na de thee hield Chelsea zich vooral bezig met het tegenhouden van Liverpool. Dat kreeg de beste kans via Mamadou Sakho, die op de lat kopte. Aan het einde van de wedstrijd duwde Eto'o Luis Suárez onderuit, maar scheidsrechter Howard Webb zag er als een van de weinigen geen strafschop in.

Tottenham Hotspur won met 3-0 van Stoke City. Roberto Soldado zette de Spurs voor rust vanaf de strafschopstip op voorsprong. Moussa Dembélé en Aaron Lennon stelden in de tweede helft de zege van de thuisploeg veilig.

In de stand van de Premier League staat Liverpool nu vijfde na negentien duels met 36 punten. Dat zijn er zes minder dan koploper Arsenal en vier minder dan Chelsea, dat derde staat. Tottenham is de nummer zeven van Engeland met 34 punten. Stoke City staat met 21 punten twaalfde.