Ammann wint eerste wedstrijd Vierschansentournee

heywoodu

De Zwitser Simon Ammann heeft in Oberstdorf de eerste wedstrijd in de Vierschansentournee gewonnen. In een zeer spannende wedstrijd kwam de viervoudig olympisch kampioen als beste uit het strijdtoneel.

In de eerste ronde nam Ammann al direct een kleine voorsprong. De tweede plaats in de tussenstand was voor de jonge Oostenrijker Thomas Diethart. Deze maakte, op twee weinig succesvolle optredens in januari 2011 na, deze maand pas zijn entree in de World Cup. In Engelberg werd hij vierde en zesde. Achter Diethart ging het tussen Peter Prevc uit Slovenië, de Japanse veteraan Noriaki Kasai en de Noor Anders Bardal.

In de tweede ronde maakte Kamil Stoch indruk. De Pool, vooraf gezien als favoriet voor de eindzege in de tournee, wist van de 26e naar de dertiende plaats te stijgen. Van de kanshebbers op de zege was de beurt eerst aan Thomas Morgenstern. De Oostenrijker kon zijn zesde plek verbeteren en werd vijfde. Vervolgens liet Bardal een sterke sprong zien, waarmee hij van de vijfde plek op wist te rukken naar plaats twee. Kasai viel één plek terug naar plaats zes, terwijl Prevc en Diethart bij elkaar bleven en de derde plek mochten delen.

Op Ammann stond echter geen maat. Hij kon zijn leidende positie zelfs nog wat uitbreiden en wist zo voor het eerst sinds maart 2011 weer een wedstrijd in de World Cup te winnen. Door zijn overwinning pakt de Zwitser ook als eerste de leiding in het klassement van de Vierschansetournee, gevolgd door Bardal, Prevc en Diethart.