[PL] Arsenal door kleine zege bij Newcastle weer aan kop

Peterselieman

Arsenal heeft zondag door een zege bij Newcastle United de koppositie in de Premier League heroverd. De Londense club zegevierde in Noord-Engeland met 1-0 en passeerde daardoor Manchester City op de ranglijst. Spits Olivier Giroud tekende na 65 minuten voor de enige goal van de wedstrijd.

Bij Newcastle speelde Tim Krul de gehele wedstrijd mee en werd Vurnon Anita na 74 minuten vervangen. Na een onderhoudende eerste helft kreeg Newcastle op slag van rust een aantal kansen om op voorsprong te komen. Een schot van Moussa Sissoko werd door doelman Wojciech Szczesny uit de bovenhoek getikt, terwijl Mathieu Debuchy een kopbal van de lijn gehaald zag worden.

Na 65 minuten kwamen de Gunners op voorsprong. Giroud verlengde licht een vrije trap van Theo Walcott. De twee lieten een minuut later de mogelijkheid onbenut om de wedstrijd te beslissen. Een lobje van Walcott werd van de lijn gehaald, terwijl Giroud in de nastoot voorlangs schoot. In de slotfase probeerde Newcastle met opportunistisch spel nog het tij te keren, maar gescoord werd er niet meer. Newcastle blijft door de nederlaag zevende.

Ook Everton blijft verdienstelijk meedraaien. De ploeg van coach Roberto Martinez won met 2-1 van Southampton. De Belg Romelu Lukaku maakte na 74 minuten de winnende goal. Zijn ploeggenoot Seamus Coleman had Everton vroeg in de wedstrijd op schitterende wijze op voorsprong gezet, maar in de 71e minuut maakte invaller Gastón Ramírez gelijk. Everton staat met 37 punten, vijf minder dan Arsenal, vijfde. Southampton neemt met tien punten minder de negende stek in.