Zweedse langlaufers winnen sprints

heywoodu

In Oberhof hebben Hanna Erikson en Calle Halfvarsson de tweede etappe in de Tour de Ski gewonnen. Erikson wist in de finale de favorieten te verslaan, waarna Halfvarsson bij de mannen het Zweedse feestje compleet kon maken.

Bij de vrouwen was de Noorse Ingvild Flugstad Østberg de snelste in de kwalificatie. Het meest verrassende slachtoffer in de kwartfinales was haar landgenote Astrid Jacobsen, vooraf één van de favorieten. In de halve finales waren er geen verrassingen, waarna Erikson in de finale iedereen versloeg. Denise Herrmann kon voor haar eigen publiek niet profiteren van het zwakkere optreden van topfavoriet Marit Bjørgen en werd tweede achter Erikson. De derde plek ging naar Østberg. In het algemeen klassement blijft Bjørgen aan de leiding.

Bij de mannen was de Canadees Alex Harvey de snelste in de kwalificatie. In de kwartfinale viel er één opmerkelijke uitschakeling te noteren. Finn Hagen Krogh uit Noorwegen ging bijna onderuit, wist nog net overeind te blijven maar was vervolgens kansloos. In de finale was Halfvarsson te sterk voor de Italiaan Federico Pellegrino en de Noor Martin Johnsrud Sundby, die daarmee goede zaken deed voor het klassement.